Приключих успешно и втората си работна седмица в София. Браво на участниците, които се справиха много добре! Имаше интересни неща и ми се иска да споделя някои от тях, които ми направиха впечатление. Примерно регресията на едно младо момиче, което произхожда от много интелигетно семейство. Когато завършва средното си образование, отива да учи в чужда държава, но след като преживява тежка раздяла с любим човек, се срива психически, депресира се, изолира се, отключва ОКР и се налага да се прибере в България. Изпитва страх, че ще загуби родителите си и се чуди как ще продължи живота си без тях. Освен това изпитва много странно усещане – тръпки я побиват, когато види нож или пищов, пушка. Чувства се склонна към зависимости и е емоционално нестабилна. Във фазата на въвеждане в състоянието на транс, тя успя да се довери и да се отпусне толкова дълбоко, че чак заспа. Установих това, когато започнах да ѝ задавам въпроси... Въпроси, на които тя не отговаряше. А не отговараше, защото просто не ги чуваше. Изчаках търпеливо около 40 минути, да се размърда малко и вмъкнах гласа си в този промеждутък, като я попитах дали си спомня какво е сънувала. Тя отговори, че не си спомня. Казах: „Добре, сега затвори очи. Аз ще произнеса 13, което ще бъде ключ за теб, който ще ти помогне да си спомниш това, което си сънувала!“ След това я накарах да визуализира ключ, съответната ключалка и вратата. Помолих я да превърти ключа, да отвори вратата, да влезе през нея и да ми опише къде се озовава и каква и ситуацията. Тя се видя като млад мъж с дълга до раменете коса... Мъж, който нещо беше притеснен. Оказа се, че се страхува за по-малката си сестра... страхува се за живота ѝ, тъй като някакви хора ги преследваха. Те се скриват в някаква къща, но през прозореца се вижда, че преследвачите са по следите им и идват. Мъжът казва на сестра си да изтича надолу по стълбите към мазето на къщата и да се скрие там, а той посреща преследвачите. Те дори го раняват в рамото, но той успява да ги убие. След което повиква сестра си и вече бягат към границита, която е наблизо, защото усещат, че за да се спасят, ще трябва да преминат границата. Но там пък има охрана. Тогава братът казва на по-малката си сестра да се отдели от него встрани, а той ще започне да бяга с цел да привлече вниманието на охраняващите, те да тръгнат да го преследват, а момичето през това време да избяга. И в последвалата гонитба, той е убит, като е прострелян в главата.

След това се пренесе в друг минал живот, в който се видя като опърпана, изпаднала жена в изоставено помещение... наред с други себеподобни, които се боцкаха. Попитах я как се чувства, а тя каза, че е депресирана, че е загубила смисъла и мотивацията си за живот. Попитах я защо, как е стигнала до това положение. И тя се върна няколко години преди това по времето, когато е живеела при своите родители и... видя как един ден баща ѝ я изнасилва... Тогава тя напуска дома си и се озовава на улицата. Малко след това среща мъж, който я зарибява с дрога и... така стига до тези, които се боцкат. А продължението на тази история е, че един ден... понеже няма пари за дрога, решава тайно да отиде до дома на родителите си, докато тях ги няма, и да вземе от парите на баща си, но... той се появява внезапно и понечава пак да я насили. Тя обаче докопва един нож, с който го наръгва и го убива... Когато я попитах откъде идва в сегашният ѝ живот страхът, че ще загуби своите родители, тя каза, че в минал живот е останала сираче – първо са умрели нейните родители, а след това умират и хората, които я осиновяват и тя остава самичка на произвола на съдбата... Когато я попитах за този емоционален дисбаланс, който изпитва, откъде идва, тя видя, че в друг живот е била мъж – психопат, който е наранявал хора, без да изпитва никакви чувства и емоции, и осъзна, че затова в сегашния си живот трябва да бъде толкова емоционална и да познае целия спектър на емоционалната гама.

Та такива интересни неща и осъзнавания се случват, приятели! При мен идват и хора с всякакви истории. Особено ме докосна една история от предварителния разговор с една жена, чиято вътрешна светлина струи от очите ѝ. Та тя ми разказа, че още преди да се роди, е имала братче – 6 години по-голямо от нея. Когато то е малко... около двегодишно...  било много болно... в болница... на смъртно легло. Поне лекарите са казвали, че няма надежда и са гледали да подготвят родителите за най-лошото... И тогава... майката прави една пламенна молитва от сърце за детето си... молитва каквато само една майка е способна да направи! Казва нещо от този род: „Господи, моля те, спаси детето ми, а аз Ти обещавам, че ще родя още едно дете, което да прославя Името Ти!“ И тогава се случва чудо – след няколко часа се обаждат от болницата, че детето... нещо се е случило и... вече е добре... ще живее! Скоро след това го изписват. А майката забравя обещанието, което е дала на Бога... още повече, че мъжът ѝ изобщо не искал да чуе за друго дете. Но оцелялото дете започнало често да ходи при майка си да я прегръща и да ѝ казва, че иска да му роди сестриче. И тогава тя се сеща за обещанието, което е дала... успява да прилъже мъжа си и... в резултат се появява сестричето, т. е. жената, която беше дошла при мен за регресия и ми разказа всичко това. Благодаря на Бог за светлите Души, с които ме среща!