За мен

За Борислав Русанов

  • ПДФ
  • Печат
  • Е-мейл

Роден съм на 26 февруари 1963 година в град Свищов. На 17 годишна възраст започнах да се интересувам усилено от литература, психология, философия, религия, йога… Пишех стихове и си водех дневници. На 1 януари 1984 година получих прозрение за Бог и от този момент се ориентирах към духовно търсене, усъвършенстване, просветление. На следващата година като студент във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” създадох студентски клуб по йога, а през август 1986 година във фино тяло срещнах и своя духовен Учител – Петър Дънов. След това организирах младежки окултен клас по линия на Учителя. В периода 1988 – 1990 година имах изключителни духовни преживявания, които са свързани с познаване на Великото Единство, в което всичко съществува, и на Божествената същност като Съзнание-Любов. Последваха астрални полети и обучение в невидимите сфери. През есента на 1990 година организирах младежки събор на последователите на Учителя, който се проведе в Троян. 1993 година беше паметна за мен - роди се голямата ми дъщеря Светослава, издадох първата си книжка „Симфонии на Вечността”, написах „Да се превърнеш в Светлина” и „Поточета от жива светлина”, а на 29 октомври същата година на фино ниво бях приет в Тантристката школа на Ошо в група "Новатори". През 1995 година, вдъхновен от любимия ми православен светец - св. Серафим Саровски, написах  „Молитвен прочит на Новия завет”. Роди се и малката ми дъщеря Диляна. Започнах да пиша книгата „Просто да бъдеш”, вдъхновена от Джиду Кришнамурти, Ошо и Лао Дзъ, а на следващата година - „Евангелие на Любовта” - една книга, резултат на съкровената ми връзка с Учителя Петър Дънов.

Без видима причина и външен повод от април 1999 година изпаднах в депресивно състояние и загубих мотивация, вдъхновение и смисъл. Нищо не можеше да ме зарадва. Докато дойде една съдбоносна дата – 4 април 2004 година, която раздели живота ми на две – преди и след 4-и април. Тогава при злополука в река Лим загинаха 12 свищовски деца – седем от които бяха мои ученици. Последва изключително тежък тригодишен период на преосмисляне на нещата и на търсене на екзистенциални отговори. Тогава се роди книгата „Мистерията Лим”, а и аз се родих отново - преживях душевна трансформация. През ноември 2011 година разказах за своя духовен път и прозрения в книгата "Към Извора на Любовта - пътят на един мистик".
WWW.borislavil.com/Kam_izvora_na_Lubovta_Borislavil_2011.pdf

От 2014 година акцентът в моята работа са духовните регресии, които водя и чрез които се опитвам да помогна на хората да се приближат да собствената си същност, осъществявайки уникална среща с различните аспекти на собственото си АЗ.